Få et uforpligtende tilbud
Få et uforpligtende tilbud

Mørklægningsgardiner

Hvilke mørklægningsgardiner fungerer bedst? – Bliv klogere her!

Gardinbus og gardindekoratør på besøg hos kunde gratis og uforpligtende Brune mørklægningsgardiner som stofgardiner i et soveværelse

Kend dit behov og budget

Nogle mennesker kan ikke sove uden der er hélt mørkt i soveværelset, andre kan sove helt uden gardiner.

Derfor anbefaler vi, at du mærker efter hvad dit behov er, inden du køber dine mørklægningsgardiner, da prisen varierer meget fra produkt til produkt.

Vær sikker på at vælge den rette løsning, der både passer til dit behov og budget. Få derfor et gratis og uforpligtende besøg af en professionel gardindekoratør fra Dahls Gardiner.

Læs mere om de forskellige løsninger i indlægget her.

Mørklægningsgardiner efter mål i soveværelse i form af duette-gardiner Funkishus med udvendigt solafskærmning

Hvilke forskellige modeller findes?

… og hvad passer bedst til mine vinduer og indretning?

Mørklægningsgardiner fåes i mange forskellige typer, modeller og løsninger. Næsten alle former for solafskærmning kan fåes i en mørklægningskvalitet – nogle er dog bedre end andre i praksis.

Derfor vil vi i dette blogindlæg komme ind på langt de fleste løsninger, så du kan se både fordele og ulemper ved de enkelte.

I enkelte anormale situationer kan udendørs solafskærmning være den bedste løsning. Vi vil dog ikke komme ind på de løsninger i dette blogindlæg, men tage udgangspunkt i en ganske normal boligsituation.

Du kan altid tjekke vores Instagram-profil, for at se et udsnit af vores mange løsninger.

Hvide mørklægningsgardiner Mørklægningsgardiner monteret ved siden af hinanden.

Mørklægnings-
rullegardiner

Mørklægningsrullegardiner er det mest udbredte mørklægningsgardin. Det er en af de billigste og samtidigt en af de bedste løsninger i rigtig mange tilfælde.

Det positive ved at vælge rullegardinsproduktet er, at rullegardinets væv/stof er sammenhængende fra ende til anden. Derved slutter stoffet 100% tæt – modsat lamel- og plisségardiner.

En ulempe ved mørklægningsrullegardiner er dog, at stoffet altid starter 2 centimeter inde fra beslagene i siderne. Derved når stoffet ikke hélt ud.

Tit og ofte lægger stoffet sig pænt ud på rammen af vinduet, og giver derved stadig en rigtig stor mørklægningseffekt.

Rullegardiner er derfor en god mulighed som mørklægningsgardiner.

Hvide duette-gardiner set fra siden Mørklægningsgardiner - Plisségardin i en mørklægningskvalitet

Plissé- og Duette-gardiner

Modsat et rullegardin, kan plissé- og Duette-gardiner komme hélt ud i siderne på en lysning, og afskærme næsten hele vinduet.

Plisségardiner har desværre huller i stoffet, hvor snorerne til bundlisten skal igennem, for produktet kan betjenes.

Dette giver desværre en masse små muligheder for lyset at trænge igennem, og fungerer derfor ikke som det bedste mørklægningsgardin.

Vælger man derimod et Duette-gardin i en mørklægningskvalitet, får man et af de allerbedste produkter til at mørklægge.

Dette skyldes, at et Duette-gardin i bund og grund bare er et dobbeltvævet plisségardin, med snorerne kørende mellem to lag stof, så der ikke er huller til lyset at gennemtrænge.

Hvide lamelgardiner i 127 mm. bredde Stofprøver på lamelgardiner

Lamelgardiner i mørklægning

Hvis man har fået lamelgardiner flere steder i boligen, og man ønsker at føre den røde tråd gennem soveværelset, kan lamelgardiner også laves i en mørklægningskvalitet.

Ulempen ved at vælge lamelgardiner i mørklægning er, at lamellerne nogle gange kan stå at danse, eksempelvis grundet gennemtræk, så lyset kan komme ind mellem lamellerne.

Ønsker man alligevel at vælge lamelgardiner som mørklægningsgardiner, foreslår vi hos Dahls Gardiner, at man vælger så bred en model som muligt.

Bredere lameller giver færre lameller, og derved færre muligheder for lyset at komme igennem.

Som alle andre solafskærmningsprodukter, kan mørklægningslameller laves i flere forskellige farver – også i en knækket hvid!

Stofgardiner i en tæt kvalitet på hvid gardinstang Mørklægningsgardiner som foldegardin

Mørklægningsgardiner i stof

Klassiske stofgardiner har altid været en god løsning, når man har ønsket at mørklægge sit soveværelse. De store tunge gardiner kan pakke et hver vindue ind, og holde lyset rigtig godt ude.

Ulempen ved disse mørklægningsgardiner er, at der kan komme lys ind oppe ved gardinstangen, og i bunden af gardinet. Vælger man at loftmontere gardinerne, kan man mindske lysindfaldet betydeligt, da løsningen ganske enkelt slutter mere “tæt”.

Foldegardiner kan laves i samme mørklægningstekstiler som stofgardinerne, og kan give en utroligt god effekt også, da vi typisk kommer hélt ind i lysningen med disse produkter.

Mørklægningsgardin i kassette Mørklægningsgardiner efter mål i soveværelse i form af duette-gardiner

100% mørklægning!

Få systemer kan komme tæt 100% mørklægning. Desværre er disse løsninger også en kostelig affære, men kan være en nødvendighed for nogen – eksempelvis de mennesker der arbejder om natten.

De produkter der gør sig bedst som mørklægningsgardiner i disse situationer, er rullegardiner i kassette med sidelister, og Duette-gardiner med samme tilbehør.

Det kræver dog at man kan monterer produkterne direkte ind på vinduesrammen, for at listerne kan slutte hélt tæt.

Nogle gange kan man sidemontere listerne ind i muren, men det kræver tit og ofte, at man lægger en fuge efterfølgende.

Mørklægningsgardiner i børneværelse Mørklægningsgardiner i pastelfarve på børneværelse

Tip: Væn ikke børn til 100% mørklægning

Hvis det er muligt for dine børn at sove uden for meget mørklægning, foreslår Dahls Gardiner ikke at vælge mørklægningsgardiner til børneværelserne.

Flere forældre har rapporteret, at de har problemer med at putte deres børn andre steder end derhjemme, da barnet ganske enkelt har vænnet sig til at sove i et meget mørkt rum.

Dermed siger vi ikke, at der ikke må være mørkt på børneværelserne, men at vælge en 100% mørklægningsløsning, ser ikke ud til at være at foretrække.

FORÅRSTILBUD -30% PÅ MARKISER!

Bestil et gratis og uforpligtende tilbud i dag, og få 30% rabat på en markise fra Dahls Gardiner.

FORÅRSTILBUD PÅ MARKISER