Få et uforpligtende tilbud
Få et uforpligtende tilbud

Up and down-gardiner

Funktionelle, dekorative og nemme at betjene – bliv klogere på up and down-gardiner

To udspændte duette-gardiner i hvid farve - up and down gardiner Brede duette-gardiner med pumpesystemet - også kaldet up and down gardiner

Hvad er Up and down-gardiner?

Up and down-gardiner er blevet meget populære hos danskerne – og med god grund! Men et “up and down-gardin” er faktisk kun navnet på en model inden for plisségardiner.

Plisségardiner, som mange genkender på folderne ligesom en gammel lampeskærm, laves i et hav af modeller. Hos en af disse modeller kan både over- og underlisten betjenes op og ned – heraf navnet “up and down”.

Dette betyder, at produktet kan køre ned oppefra, som normalvis, men også op nedefra – altså begge veje med begge lister.

Up and down-gardiner laves også i en dobbeltvævet plissé – også kaldet Duette-gardiner.

up and down gardin betjent med snor up and down gardin betjent med greb

Vælg den rette betjening

Med eller uden greb?

De fleste forestiller sig nok, at et up and down-gardin kun betjenes med greb. Forstået på den måde, at man bare tager fat i et håndtag på gardinet, og trækker eller skubber for at betjene det.

Det er korrekt, at modellen fåes med greb, men det er ikke den eneste model eller altid det smarteste valg. Tit glemmes der, at gardinernes greb skal kunne nåes.

Et godt eksempel på dette, er et vindue i køkkenet, som skal kunne nåes indover en bordplade.

I situationer som disse, kan man få samme funktionalitet og stadig betjene sine gardiner med fødderne plantet på jorden. Produktet laves nemlig med to betjeningssnore – én til overlisten og én til underlisten.

Hvis man ønsker produktet med greb, er systemet udspændt og kører på faste snore i siderne. Ønsker man produktet med snorbetjening, fires gardinet ned fra en stationær liste foroven, og er derfor ikke holdt fast ind til vinduet, som ved den udspændte model.

Gardinbus og gardindekoratør på besøg hos kunde gratis og uforpligtende

Rette vejledning

Dahls Gardiners professionelle gardindekoratører

Med et besøg fra en af vores konsulenter, kan du være sikker på at blive vejledt professionelt og korrekt.

Vores gardindekoratører tænker kreativt, og sørger for at du undgår faldgrupper i forbindelse med valget af den rette plissémodel til de enkelte vinduer.

Det er også vigtigt at vælge det rette væv til dine up and down-gardiner. Skal gardinet kunne tørres af? Skal det være mørklægning? Skal det holde varmen ude?

Alt dette hjælper vores fagfolk Jer med, og viser prøver på, når du/I bestiller et gratis og uforpligtende besøg af gardinbussen.

Se løsningseksempler på vores Instagram-profil.

Plisségardin med dobbelt snorbetjening Tre up and down gardiner i hvid farve

Up and down-gardin – hvorfor?

Hvornår er modellen egentligt en smart løsning?

Det smarte ved et up and down-gardin er, at man kan placere det lige dér, hvor solen irriterer. Det smarte ved den trinløse og frie parkering er blandt andet, at man kan køre gardinet nede fra og op.

Dette er særligt belejligt, hvis man har vinduer ud til et fortorv, da man kan tildække den nederste halvdel af vinduet, så ingen mennesker kan kigge ind, og allervigtigst, så der strømmer stadig lys ind i rummet.

Den udspændte model, hvor man blot betjener up and down-gardinet med greb, er også ideel på døre og vinduer der jævnligt åbnes, hvor ingen andre løsninger er mulige.

Dette er fordi, at produktet sidder fastspændt på døren, eller vinduet, og blot følger med ud eller ind, uden af komme i karambolage med noget.

FORÅRSTILBUD -30% PÅ MARKISER!

Bestil et gratis og uforpligtende tilbud i dag, og få 30% rabat på en markise fra Dahls Gardiner.

FORÅRSTILBUD PÅ MARKISER