Få et uforpligtende tilbud
Få et uforpligtende tilbud

Rens og rengøring af lamelgardiner

Følg guiden til at klare det hele derhjemme selv

Hvide lamelgardiner i 127 mm. bredde Brune lamelgardiner med sorte skinner

Sådan renser du dine lameller korrekt

Med Dahls Gardiners guide, kan du let og hurtigt rense dine lameller derhjemme, og derved slippe for at skulle betale et renseri.

Med denne guide på fem trin, kan du selv klare rengøringen selv, og snart have pæne og rene lamelgardiner hængende i boligen igen.

Køber du lamelgardiner hos Dahls Gardiner, vil vores dygtige gardinmontører altid instruerer dig i den rette håndtering af dine lamelgardiner, når du får dem monteret.

Skulle du ikke have købt lamellerne hos os, eller har glemt processen, kan du altid følge med i denne guide.

Lamelkæde bliver afmonteret fra bundlodder i lamelgardin

Trin 1 ud af 5

Tag kæden af bundlodderne

I bunden af dine lamelgardiner, sidder der typisk en kæde fastklikket på de bundlodder, der sidder inde i de enkelte lameller. Denne kæde skal trækkes af på den side, der vender indad i rummet – altså mod dig selv.

Start med at trække lamelgardinerne fra, så de alle er parkeret samlet, da de sådan er lettere at håndtere. Hernæst kan man trykke alle bundlodderne sammen mod sin krop, eller mod sit ben, så lodderne ikke danser rundt, når man begynder at hive i kæden.

Når du har hevet kæden af alle bundlodderne, gemmer du kæden væk, men pas på, at kæden ikke filtrer sig sammen, da det kan være et stort arbejde at filtrer den ud igen.

Tilbage sidder dine bundlodder med en kæde på bagsiden. Grunden til den inderste kæde skal forblive på, er for at du kan trække bundlodder ud af lamellerne ind efter en, og stadig hænge sammen, så du ikke glemmer et bundlod, når kæderne skal klikkes på igen.

Toppen af lamelstrimler der bliver afmonteret en lamelskinne

Trin 2 ud af 5

Klik lamellerne af skinnen

Oppe ved lamelskinnen, er dine lameller fæstnet. Lamellerne sidder fast i en form for “krog” eller “modhager”, som de kan klikkes fri fra ved at tippe dem henholdsvis den ene, eller den anden vej op mod skinnen. Du vil typisk høre et lille “klik”, når lamellen er fri.

Sørg for at holde, hvis muligt, alle lamellerne i én hånd, og klik lamellerne fri med den anden. På den måde, lander dine lameller ikke nede på gulvet eller i din karm og bliver yderligere snavset.

Når du har alle lamellerne fri, skal du forsøge at rulle dem sammen til en cirkel (eller pølse, som nogle kalder det), så de er klar til at blive renset samlet.

Lameller rullet sammen efter afmontering fra lamelskinne

Trin 3 ud af 5

Rens og vask af lamellerne

Find nu en ren balje, eller anden beholder, som dine lameller kan være i. Har man ikke nogle af delene, kan man også bruge sin håndvask.

Læg dine sammenrullede lameller i beholderen, og fyld den nu med lunkent vand (cirka 30 celciusgrader).

I dit vand, tilføjer du nu noget skånsomt sæbe, og rusker dine lameller godt, så sæbevandet kommer ind alle steder.

Lad lamellerne ligge 10 minutter i sæbevandet.

Vask/rens af lamelgardiner med vand fra håndvask

Trin 4 ud af 5

Skyl lamellerne fri for sæbe

Når dine lameller har trukket, skal de renskylles for sæbe. For nogle, kan dette være nemmest at klare i sin bruseniche, hvor man holder lamellerne med den ene hånd, og skylder dem med den anden.

Afmontering af lameller fra lamelskinne med logo fra Dahls Gardiner

Trin 5 ud af 5

Hæng lamellerne på skinnen igen

Find et stort håndklæde eller stil din beholder lige under, hvor dine lamelgardiner skal hænge igen.

Selvom dine lameller stadig er våde, skal de nu klikkes op i selve skinnen igen. Her følges samme procedure, hvor man holder lamellerne med én hånd, og klikker lamellerne på en efter en med den anden hånd.

Man klikker lamellerne på ved ganske enkelt at skubbe lamellerne op i krogene igen en efter en, der med et bekræftende “klik”, herefter sidder korrekt.

Efter lamellerne har dryppet af, og er tørre, kan man nu følge afmonteringen modsat, ved at skubbe dine bundlodder ind igen, og afslutte med at klikke den forreste kæde på.

Det var det! Du skulle nu gerne have et flot gardin igen, hvor det meste snavs er røget af.

Er der visse steder, hvor der stadig sidder lidt, kan man tage en køkkensvamp, og med den bløde side, langsomt tørre lamellen over.

Husk dog at tørre af kun med vand efterfølgende, hvis du har brugt sæbe, for der ikke tilbagesidder sæbeskjolder på lamellerne.

Reservedele og bundlodder til lamelgardiner

Er noget gået i stykker?

Vi har mange reservedele

Hvis man har et gammelt system, kan man i visse tilfælde være uheldige med, at noget knækker, da plasten simpelthen er blevet mørnet af solen – eksempelvis.

Tit og ofte er det bundlodderne der knækker, hvor kæden fæstnes. Heldigvis har Dahls Gardiner en masse reservedele på lager, hvis du står i sådan en situation.

Ring til os på 98 12 37 22, eller send os en besked, på kontakt@dahlsgardiner.dk.

FORÅRSTILBUD -30% PÅ MARKISER!

Bestil et gratis og uforpligtende tilbud i dag, og få 30% rabat på en markise fra Dahls Gardiner.

FORÅRSTILBUD PÅ MARKISER